Insemnari Irelevante

Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici!

Tarfologie

with 2 comments

Logos = stiinta. Deci, e vorba de o 9 materie pe care as incepe sa o predau, incepand de maine. La scolile de jurnalism. Daca as fi profesor acolo, desigur. In loc de… sa zicem, etica profesionala. Nu?

Pai nu e bine? Cu mici schimbari pe ici – pe colo, prin partile esentiale cum ar veni, as putea pune baze solide acestei noi stiinte – tarfologia. M-am gandit si la o subliminara adaptare a programei scolare pentru pretendente. Asadar:

Jurnalismul si comunicarea mediatica se va intitula Onanismul si vindecarea non pediatrica

Aici, cursantele vor fi invatate cum anume pot convinge target consumer-ii sa scape de acest obicei pacatos, deprins inca din perioada copilariei. Le vor fi prezentate tehnici non pediatrice – am numit aici limbaj trupural –  prin care sa determine cantitatii sa li se alature. In pat. Sau oriunde ii surprinde efectul liderin.

Gestionarea informatiei in jurnalism se va intitula Cooperativa ochiul si timpanul

Cursul va fi unul scurt si succint, pe masura renumelui. Obiectivul e clar: fetele vor invata cum sa gestioneze ORICE informatie le ajunge la ureche. Dictonul „informatia e putere” va fi schimbat in „informatia e avere”. Astfel, ele vor sti exact cine cu cine, cine – unde, cine – de ce, cine – cand, cine – cum si, mai ales, cine – ce portofel.

Profesia de jurnalist va fi schimbat in Meseria, bratara de aur.

Incepand cu acest curs, se intra puternic in doctrina materialista. In deschidere, Fuego in flacari. Cu accente dramatice in peroratia epicurismul a murit, traiasca fuegocentrismul! Celebrul slagar va fi parafrazat: impodobeste-mi ba, bradul. Daca ai cu ce!

Pretendentelor le va fi scoasa din minte iluzia o ora = o bratara si le va fi inoculata atitudinea less is more. Adica un minut = o bratara.

Jurnalismul specializat se va transforma in Specializare

In fapt, acest modul este epicentrul Tarfologiei. Hartia blogului nu suporta o descriere amanuntita, va ramane la liberul arbitru al stimatului cetitor sa-si imagineze.

Scriitura jurnalistica va deveni Julitura artistica

Aici discutam de o pregatire sustinuta de imagini. Corolarul activitatii, mai jos.

Genuri ale jurnalismului de informare va fi numit Eterogenia salveaza tarfologia

Viitoarele asistente TV – caci mare parte din ele acolo vor dori sa ajunga – vor fi initiate in arta estrogenului. Sau, despre cum inveti sa-ti deschizi mintea pentru a dezlantui estrogenul.

Genuri ale jurnalismului de opinie se transforma in Gen si Epic

Gen – in acceptiunea colectiva, nu exista gen. Exista doar:

  • Cum a fost fata, aseara?
  • Epic… Failure. Da’ a fost bine, ca dupa m-a dus la mol
  • Hai fata ca te iubeste, nu-i e rusine sa te scoata in lume…
  • Gen

Jurnalismul audiovizual si online devine Cancan si Click. Plus Capatos

Vor fi abordate subiecte precum: cat de tarfa poti sa fii? Cat de mult poti minti fara sa clipesti? Ce numere ai in agenda? Pe cine stii de la ziar? Unde montam camera pentru filmari fara voia noastra? Cine scrie scenariul scandalului? Cand e capitolul cu Capatos? Cat ceri pe aparitie TV? Dar pe aia in ziar? Ce obiectiv SMART ti-ai stabilit? La finalul telenovelei, cat o sa incepi sa ceri?

Special guest: Mariana Moculescu

Mass media. Aspecte legislative se va numi Cat iau daca vineeee politiiaaaaaaaaaa

Cursul va fi sustinut de Cristian Ciocan. Idee centrala: faceti orice, important e sa nu va prindem. Si potoliti-va dracului cu aparitiile TV, ca va mai vedem si noi.

Hai doamne ajuta! Ca poate o prelua cineva ideea sa o si implementeze… Ca asa am o impresie ca e cererea mare…

Written by Teiucul

februarie 16, 2012 la 16:40

Publicat în Insemnari Ironice

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. :))) superrr! mi-ai facut seara mai frumoasa

    Lilly

    februarie 17, 2012 at 23:16

  2. […] ne aduce în prim plan o posibilă viitoare materie de curs ca să nu-i zic știință, târfologia. Omul a găsit chiar și materia pe care aceasta ar trebui s-o înlocuiască în școlile de […]

    Link-urile săptămânii | toane

    februarie 25, 2012 at 09:57


Lasă un comentariu