Insemnari Irelevante

Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici!

Aqua Carpatica sau cum iti bugetezi amenzile?!?

with 7 comments

Am trecut de etapa romantica a vietii ca sa-mi imaginez ca subiectul nu a mai fost abordat in numeroase randuri. Totusi… Mai jos, se regaseste spotul TV pentru AC – posibil sa fie on air acelasi, probabil sa fi fost schimbat in urma atentionarilor CNA:

Asa cum lesne se poate observa, ideea centrala a comunicarii face referire la „cea mai pura apa minerala din lume, singura fara nitrati…” Facand un exercitiu simplu si cheltuind nu mai mult de ~2 RON pentru o sticla de 0,5 L, socul e la indemana… Caci silabisind macar, daca nu cumva citind cursiv, consumatorul va observa cu stupefactie ca NO3 – adicatelea nitratii – se inghesuie in aceasta apa plata intr-o aglomeratie de 0,8 mg/L. Acum eu refuz sa cred ca intr-o comunicare de asemenea anvergura se poate strecura o „mica” eroare de acest gen.

De aceea, stau si ma intreb: costurile amenzilor de la CNA (ori alte organisme in drept) au fost bugetate de la bun inceput? Au constituit doar o alta pozitie bugetara in planul de comunicare? Daca da, oare cum a fost desenat profilul consumatorului tinta? Naiv, credul, ignorant, analfabet? Caci mi-e imposibil sa cred altceva. Desigur, exista tot soiul de controverse de genul: doar apa minerala are 0% NO3, nu e vorba de apa plata, dar noi promovam apa minerala, dar si apa plata tot minerala se numeste, samd.

Tragand linie, ma tem ca si la ora actuala consumatorii sint priviti precum o masa amorfa, nicidecum precum o suma de individualitati cu trairi si spatii personale in care brand-urile ar trebui sa fie invitate, nicidecum intruzive.

Written by Teiucul

mai 9, 2011 la 21:40

Publicat în Insemnari Elucubrante

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Toti face asa, toti cica e smecheri, p-aia cu vinurile i-ai vazut? Cica au crescut vita-de-vie in ghiveci si i-au pus muzica simfonica, ca au cules-o bob cu bob si a fost culeasa de niste fecioare care au stors strugurele intre degetele. Aiurea, vinul este facut din surcele.
    Pina acum doar strainezii m-au multumit cu niste vinuri, niste engleji si niste bulgari.

    Asterix

    mai 10, 2011 at 06:22

  2. @teiucul : Ar trebui sa stii deja ca sunt 2 izvoare ,cel acidulat natural cu 0 mg/l NO3 si cel cu apa plata cu 0,8 mg/l NO3 !

    In sensul general acceptat al cuvantului in Romania „minerala” seamna si carbogazoasa (orice om simplu iti spune asta). Totusi la suggestia lui CNA cei de la AQUA au acceptat sa completeze sloganul cu cuvantul „carbogazoasa” !

    Al doila film,cel pt „plata”,precis din respect catre consumator s-a folosit sloganul „Intorcerea la puritate” precis pt ca cele 0,8 mr/l NO3 sunt departe de cele 5-6 lui Borsec sau lui Dorna !!!

    Respect catre consumator exista le cei care anunt continutul si NU LA CEI CARE IL ASCUND ! Asa ca daca exista o „masa amorfa” ,cum spui, ala este mai mult la nivel de informatii pe care a dispus !
    WeekEnd placut sa ai ! 🙂

    Nelu

    mai 13, 2011 at 20:49

  3. este o vorba in popor ” la pomul laudat sa nu te duci cu sacul” – apoi cand aud asemenea reclame, cat is de bune, de bio, de naturale, de nu mai stiu ce ma si gandesc oare asta ce mai ascunde?
    trist din pacate si nimeni nu ia atitudine ;(

    Lilly

    mai 15, 2011 at 18:59

  4. Salut Nelu si bine ai venit!

    In principiu, iti dau dreptate… In realitate insa, am curaj sa fac un pariu cu tine: cati consumatori – din 10, sa spunem – crezi ca au inteles subtilitatile de care facem vorbire? Eu am curaj sa fac pariu pe o miza mare ca perceptia e aproape unanima: AC are 0 nitrati. Indiferent ca vorbim de cea plata ori carbogazoasa.

    Teiucul

    mai 17, 2011 at 00:31

  5. Talentul tau nu-l au multi in arta literei!
    Fa-ti timp si mai scrie,sburlea.Eu tot vin in vizita si gasesc matura pe prispa 🙂

    lory

    mai 22, 2011 at 17:50

  6. Buna sa-ti fie ziua si vara asta!

    lory

    mai 22, 2011 at 17:51

  7. da-o dracu de apa…ruginesti… mai bine un vin de la ruginesti..:))

    dragos

    iulie 7, 2011 at 14:07


Lasă un comentariu