Insemnari Irelevante

Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici!

FIKA. Din Targul Iesilor

leave a comment »

In Piata Unirii nR. 7, din Iasi.

De fapt, chiar inainte de a citi randurile ce urmeaza, am sa te rog sa NU ma crezi caci e doar o opinie subiectiva. Asadar, daca ai ajuns pe aci si daca ai oleaca de vreme, opreste-te si vezi cum iti e! Aici e despre placerea de a fi gazda, deci despre bucuria de a primi oaspeti. E despre tine. Mai mult, poate fi si despre un HUB cultural. Adica? Pai asta se intampla cand FIKA se transforma in scena, cand gazduieste o expozitie de fotografie, cand gazduieste muzica live ori cand isi gazduieste prietenii la fel de tineri, de indrazneti si de creativi. Adica oricand vrei TU!

Uite ce mi-a scris Andrei, prietenul cel mai bun al suedezei: Fika este un concept suedez care inseamna “pauza de cafea”. Mai mult, conceptul se contureaza in jurul interactiunii, socializarii, bunului gust, fiind un concept cu si despre oameni. Promovam produsele artizanale locale si nationale.

Am reusit ca pe parcursul acestui an sa aducem impreuna domenii diferite, idei diferite, concepte diferite: evenimente cu si despre vin [degustari de vin dar nu e despre promovarea unui singur brand ci despre evidentierea starii create la evenimentele de gen], degustari de paine, degustari de bere [bere artizanala, bere produsa local], lansari de carte ori ateliere de creativitate.

Acestora le adaugam Campania ShoeBox – un proiect ce ne e tare drag – dar si participari la festivaluri precum „La Vie2017” ori „Filit2017” – aici am avut statut de locatie Filit, cu raft de promovare a autorilor prezenti, pe intreaga perioada evenimentului.

Proiectul “Cultura Zambeste” ne-a adus raftul Aliniat. Apoi am creat parteneriatul cu libraria Humanitas Iasi si Crilia, de unde au venit si o mare parte din cartile care sunt in raft, in momentul de fata. Raftul Aliniat are in acest moment, 3 sectiuni create cu 3 parteneri: raftul Humanitas [Ai atatea vieti cate carti ai citit], raftul Filit si raftul cu recomandare de carte Crilia. Acestora le-am adaugat si raftul cu autograf [prima carte lansata la Fika  – “Melciclopedia. Povestea Melcului  Print”, autor Iulian Tanase]. Avem in lucru si raftul de literatura pentru copii, detinem deja cateva carti.

Concluzia: feel it! Sau FILIT, dupa preferinte! 🙂

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Written by Teiucul

decembrie 4, 2017 la 20:11

Publicat în Hobby

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: