Insemnari Irelevante

Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici!

Apologia bucatariei

with 3 comments

Acu’, daca tot am trecut de painea prajita cu unt, oo si cartofi prajiti, incep si eu sa o dau pe genul pasionat intr-ale gatelilor ca asa vazui ca e la moda. Da’ cum nu se poate altfel, o sa prezint lucrurile din multiple perspective. Asadar:

TON OFICIAL, SPECIFIC BLOGURILOR DE BUCATARI

Nu stiu altii cum sint draga cetitorule, insa eu gatesc de cand ma stiu. De fapt, nici nu cred ca stiam sa vorbesc ori sa merg cand am inceput sa fac cooking. Bine, is si talentat – asta cu graiul de ardelean e estentiala caci se pare ca acolo e cea mai buna scoala de orice: bucatari, politicieni, management, etc. Nu-s rau, asa e pa trend.

Revenind, sint talentat. Aud de la multa lume cum imi spune ca nu iasa pestele cum trebuie. Ca nu stiu ce le lipseste, ca salata nu iese bine la castron, ca uleiul nu a fost de prima presa, ca busuiocul nu a facut indeajuns fotosinteza. Nu, nu si nu! E vorba doar de talent asa ca va voi spune cum fac eu.

Iar de aci, stii continuarea. Spune omul ce ingrediente a luat, de unde le-a cumparat, ce pret are fiecare rahatel, samd. Ca doar nu-ti imaginezi ca ce foloseste talentatul se gaseste asa, aiurea pe toate drumurile. Inevitabil, articolul se incheie cu pofta buna precum si cu credinta ca tie nu-ti va iesi in veci ce a gatit el.

TON OFICIAL, FEMEIA BUCATAR

Dragele mele (asa incep cam toate, ele nici macar nu concep ca vreun barbat ar putea gati) astazi am sa va dezvalui cateva secrete si viclesuguri din bucataria mea. Intai de toate, cele mai bune rosii sint la tanti cutarica  – sa nu luati din alta parte ca e parjol, cel mai bun peste e la nenea cutarica, altfel e moarte de om, etc. Ciudat cum ele stiu intotdeauna unde sint cele mai bune, cele mai unice, cele mai de pret ingrediente :mrgreen:

Apoi incepe descrierea retetei: presarati putina dragoste, curatati cu delicatete nustiuce, aruncati cu tandrete oo-le in apa fierbinte, masati indelung morcovul sub jetul de apa calduta, asta va duce la inmuierea texturii si obtinerea unui gust aparte. Dupa care – intre pregatit ingrediente si foc – mai apar cateva albume de foto personale, o poveste de amor si doi pantofi. Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, vor continua natural sa povesteasca despre focul care mistuie totul iar rezultatul e divin.

Ele nu vor incheia niciodata cu pofta buna, e prea grobian! Ne vor ura o viata implinita, o zi perfecta, o intalnire la ceas de seara, ceva complicat in orice caz.

EU

Intai de toate, asigura-te ca ai in casa tot ce-ti trebuie: spirt, fasa, leucoplast cu rivanol. Daca farmacia e prea departe, muta-ti trusa sanitara (auto) in bucatarie – e foarte posibil sa-ti salveze ziua. Apoi pune mana ci citeste de 10 ori ce vrei sa faci.

Dupa ce ai terminat de citit, fii sigur ca intelegi toate cuvintele de acolo – din experienta spun ca cca 50% sint nou noute iar 45% le vei auzi a doua oara in viata. Pasul asta e critic sa nu te faci de bafta pe oriunde te vei duce sa cumperi cate ceva. Evita piata cat poti de mult. Ai dreaq aia nu pun etichete pe tarabe, au impresia ca stim toti ce cresc ei prin curte.

Daca reusesti sa treci de cele de mai sus, fa-ti o cruce mare, zi tatal nostru si tine telefonul aproape. E bine sa gatesti in week-end, asa vei sti ca mama e pe acasa si-ti va raspunde imediat, nu dupa ce ai incendiat bucataria.

In rest, ii multumesti lui Dzeu ca ti-a dat zile si ca ai ce pune in farfurie. Gustul, aromele, textura, vinul…. astea-s niste vrajeli ieftine pentru romanticii incurabili ai internetului.

Doamne ajuta!

Anunțuri

Written by Teiucul

August 26, 2012 la 22:23

Publicat în Hobby

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bravo bravo , stiam eu ca , o sa iesi victorios din provocarea asta … 🙂

    GREG 2010

    August 28, 2012 at 14:05

  2. inteleg ca aceasta aventura epica este esenta, dar totusi lui Nico i-a placut preparatul ?

    Radu Deftu

    August 28, 2012 at 15:12

  3. biensur 😉

    Teiucul

    August 30, 2012 at 11:52


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: