Insemnari Irelevante

Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici!

Mai mult decat bucatarie

with 16 comments

Uite ce e, ca sa fim bine intelesi! Ceea ce am inceput eu sa fac aci e mai mult decat un misto continuu de care am parte de cateva zile. E important, e fabulos, e o stare sociala de fapt… Actiunea este dedicata EXCLUSIV barbatilor iar proiectul se numeste „lasa femeia sa iasa din tine”. Si sa se duca…

Ceea ce imi doresc (in secret) este ca – avand ajutorul cititorului, ca e doar unul dupa cum zisei si mai devreme – sa daram mitul conform caruia un barbat e in stare sa gateasca doar cartofi prajiti si (cel mult) doo oo. Nu! Asa ceva nu se mai poate accepta intr-o societate moderna. Iar ca dovada sa fie irefutabila, ma vad nevoit sa ma dau in fapt. L-am cooptat in acest proiect pe bucatarul de ocazie. Bine, el nu mai scrie ca e ocupat cu gateala. Dar eu nu ma las! Vreau sa inteleaga si el ca poti sa si scrii, sa si gatesti (doamne ajuta!)…

Mai jos e chiar o reteta de-adevaratelea! Maine voi pune foc sub ea, doar bunul Dzeu o sti ce-o iesi. Deocamdata, citesc intr-un atlas botanic sa vad cum arata treburile astea de mai jos. Nu de alta, insa nu vreau sa ma trezesc ajuns la piata si sa nu stiu ce sa cumpar… Deci, ma repet: stai prin preajma cetitorule, ca maine fac prima reteta din viata mea. sa speram ca nu praf 😆

2 portii

File pastrav; 500 gr

Trei -patru tipuri  de rosii (galbene, rosii, verzi, cherry, etc) – 1kg sau mai mult

O legatura busuioc

O legatura marar

Trei patru fire cimbru

Pesmet 200 gr

Coaja rasa de la o lamaie

Un ardei iute rosu uscat si faramitat sau daca ai fulgi de ardei iute

Sare de mare

Piper negru

Ulei masline

Otet de vin

Faina

Preparare

Rosiile le tai in bucati neregulate (gen salata) intr-un castron

Adaugi 6-7 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat si otet de vin (1-2 linguri) pana cand gustul rosiilor devine intens.

Toci frunzele de la marar si busuioc si la adaugi rosiilor, le amesteci, dupa care le pui in frigider.

Fileul de pastrav il sarezi si condimentezi cu piper proaspat macinat, apoi il tavalesti putin in faina si scuturi excesul.

Intr-o tigaie neaderenta pui doua – trei linguri de ulei de masline si prajesti fileul de pastrav (in jur de 3-5 min pe fiecare parte) la un foc mediu

In uleiul ramas de la prajire, pui 6 – 7 linguri de pesmet , frunzele de la firele de cimbru tocate, coaja de lamaie si ardeiul faramitat (atentie la cat este de iute, eventual elimini seminte si vinisoare) si le prajesti la un foc mediu.

Amesteci cu o lingura de lemn (sa nu zgarai tigaia ca-ti rup capu’ J ) pesmetul pana cand se inchide la culoare (vreo 5 minute cred) si devine crocant. Atentie daca gusti! Desi nu pare, pesmetul este extrem de fierbinte.

Servirea

In farfurii mai mari, intinse, imparti rosiile,  apoi fileul de pastrav il rupi/faramitezi in bucati mari deasupra rosiilor iar la sfarsit presari pesmetul crocant.

Anunțuri

Written by Teiucul

August 23, 2012 la 22:39

Publicat în Hobby

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un buna prietena si comun amic mi-a transmis cam asa:
    „sa il urmaresti in piata cand cumpara mararul si busuiocul, daca se poate sa-l si filmezi… cred c-ar iesi de un maxim umor”
    Sa stii ca lucrurile serioase se fac mult mai usor cu un zimbet pe buze.
    Sa stii ca pastravul arata asa http://www.zooland.ro/_files/Image/articole/original/curcubeu.jpg si nu asa http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7RUop5hJJbi8NUzWELJlZaH2GpCT3xK4cgewxqtdW-cv7Xx1Q

    pletosu

    August 23, 2012 at 23:06

  2. pana aici, simplu ca buna ziua, dar … pt ca intodeauna e un dar (ceresc) sa-ti sune telefonu imediat dupa ce ai pus la prajit, o sa arzi tigaia si, (…tigaia ca-ti rup capu”) … 😉

    GREG 2010

    August 23, 2012 at 23:08

  3. Greg, te rog eu din suflet sa nu cobesti 😆 Ca imi e ca o comit mai rau de atat :mrgreen:

    Teiucul

    August 23, 2012 at 23:19

  4. Cardinale, am gasit si eu cum arata pastravul… ce ma ingrijoreaza e ca nu gasesc la atlas ce e aia file 😆 😆 😆

    Teiucul

    August 23, 2012 at 23:21

  5. Nu cumva o fi fileu? Infasori pestele in el ca sa nu sara din tigaie. Si nici nu se lipeste cind te suna Greg ca sa te intrebe cum a iesit prajirea.

    pletosu

    August 23, 2012 at 23:31

  6. Mda… Ia uite unde era al 4-lea membru al juriului de la masterchef de apartament 😆

    Teiucul

    August 23, 2012 at 23:32

  7. stai ce te ajut eu , file cred ca se trege din filet , acum nu stiu daca e pe stanga sau pe dreapta 😀

    GREG 2010

    August 23, 2012 at 23:34

  8. Bine, te las sa te descurci, ma duc sa vad meciul lui Dinamo ca l-am inregistrat.

    pletosu

    August 23, 2012 at 23:35

  9. Greg, piulita sau surub? :))))))))))))

    pletosu

    August 23, 2012 at 23:36

  10. ce oameni, ce oameni… numa de misto-uri va tineti… o sa razbat eu ca am dex in casa, tot aflu ce e aia file

    Teiucul

    August 23, 2012 at 23:39

  11. acum na … dupa gust !!!!!!
    ideal ar fi sa mesteci cu cheia dinamometrica … 😀

    GREG 2010

    August 23, 2012 at 23:41

  12. am citit io !
    de fapt nu este file pastrav e pastrav file, adica o specie de peste care traieste numai in raft la pescarie sau la raionul cu peste din supermarket !
    poti sa-l cresti si la apartament daca incrucisezi pastravul pastrav cu un cutit de bucatarie.
    probabil este foarte greu !
    nu stiu sigur care e mama si care e tata da aveti grija sa nu iasa mutanti (adica sa se combine si cu gene din degetele voaster 🙂 )

    Radu Deftu

    August 24, 2012 at 08:15

  13. Cand scuturi excesul de faina indicat este sa folosesti batatorul de covoare

    chitzy

    August 24, 2012 at 11:33

  14. Bucatarilor 😆 Ia, ca ma supar si ma duc sa continui a scutura excesul =))))))))))))

    Teiucul

    August 24, 2012 at 12:14

  15. Nici un semn din bucatarie, oare se cauta in continuare fileul? Sau se scutura excesul? O fi gasit pastravul?

    Sa traiesti, Raduleeee!!!

    pletosu

    August 24, 2012 at 16:24

  16. Oare stie ca rosiile inainte la le bage la rece trebuie sa fie cu uleiul pe dreapta iar mararul si busuiocul pe stanga?

    chitzy

    August 24, 2012 at 16:55


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: