Insemnari Irelevante

Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici!

Fagurele Cu Miere

leave a comment »

Cum recunoastem mierea naturala de albine.

Mierea este un aliment natural extreme de valoros produs de albine prin trasformarea enzimatica a nectarului floral sau a unor sucuri extraflorale. Asadar, dupa origine sunt doua tipuri de miere naturala (evident intotdeauna doar produsa de albine) : florala (din nectarul florilor) si extraflorala (de mana sau de padure). Mierea de albine din nectarul florilor poate fi monoflora : de salcam, de tei, de floarea soarelui, de rapita, etc si poliflora (din mai multe plante melifere) : de mai, de balta, de faneata, etc. Mierea de mana poate fi de origine animala sau vegetala. De asemenea poate fi obtinuta in zona padurilor de conifere (de brad, de pin, etc) sau in zona padurilor de foioase (de stejar, de fag, etc).

In functie de modul de prezentare mierea naturala poate fi in faguri (de unde si denumirea site-ului fagurele cu miere) sau extrasa (prin centrifugare – cea mai uzuala metoda in zilele noastre).

Tratamente naturiste cu produse apicole

Chiar daca nu se numea apiterapie, utilizarea produselor apicole ca remedii pentru diferite afectiuni este cunoscuta de foarte mult timp in tara noastra. Multe din intrebuintarile uzuale actuale sunt transmise din generatie in generatie, prin asa zisa medicina populara care intotdeauna a avut la baza produsele naturale care se gaseau din belsug in mediul inconjurator.

Romania este probabil printre primele tari din lume care a dezvoltat aceasta noua abordare medicala, apiterapia – utilizarea produselor stupului pentru sanatatea omului. Inca din 1930 exista, asa cum este denumit astazi, „Institutul de Cercetare si Dezvoltare pentru Apicultura” care a studiat apiterapia de-a lungul timpului, in cadrul unui departament specializat. Romania are o pozitie de membru in Comisia permanenta de apiterapie a Apimondia – Federatia Internationala a Asociatiilor Apicole.

De asemenea, exista in tara noastra si „Societatea Romana de Apiterapie”, care are printre membrii sai doctori si farmacisti specializati pe apiterapie, apicultori pasionati si dornici sa cunoasca cat mai multe despre beneficiile produselor apicole, care dispune de o bibliografie deosebita si a organizat deja, in luna octombrie 2011, cel de al  4-lea Congres de Apiterapie si Apipunctura cu participare internationala.

Sint doar doua pasaje din tot ceea ce se poate citi pe FAGURELECUMIERE. Dar dincolo de toate cele de mai sus, ramane placerea pura a descoperirii. A mierii dar si a omului din spatele site-ului. E tizul meu. Dan isi spune si, de-l vei intalni, iti va povesti cu atata pasiune despre tot, incat nu mai ai sanse de vindecare. Garantez!

Nu am scris din cititelea ci din degustatelea si ascultatelea. Iar pentru calitate, ma bag cu totul in foc.

Reclame

Written by Teiucul

martie 21, 2012 la 22:48

Publicat în Hobby

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: